:: SeCoSec | Patenti | Sustav kvalitete | Nagrade | Shacko | Kupci | Kontakt ::

 


Tvrtka SHACKO d.o.o. Split posluje sa tradicijom već 36 godina kao proizvodnja i prerada predmeta od plastičnih masa i metala, sa vlastitim pogonima: od pripreme proizvodnje – konstrukcije i izrade alata do finalne izradbe i tehnološki najsloženijih predmeta od metala i plastičnih masa.
Za potrebe HRVATSKE ELEKTROPRIVREDE na teritoriju cijele Republike Hrvatske, SECOSEC sustav zaštite sa sigurnosnom kodiranom plombom se primjenjuje u kontinuitetu od 1997. god.
Slijedeći kriterije svoje politike kakvoće tvrtka SHACKO uspostavila je u proizvodnji SECOSECa, svjetski standard kakvoće ISO 9001, certificiran od Det Norske Veritasa.
Hrvatska gospodarska komora dodijelila je sustavu SECOSEC certifikat “Izvorno hrvatski proizvod”.
Postići, održavati i neprekidno inovirati kakvoću svojih proizvoda u odnosu na postavljene zahtjeve, koji zadovoljavaju očekivanja korisnika - poslovna je zamisao razvoja tvrtke.
Tako se, pored redovite proizvodnje i isporuka , ulaganjem u vlastita istraživanja i konstrukcijska rješenja , pripremaju i nove generacije proizvodnog programa.

Zadovoljstvo kupca u skladu s profesionalnim normama i profesionalnom etikom, najbolja su nagrada za obavljanje naših poslova.
U stalnim htijenjima razvoja proizvodnih mogućnosti i stvaranja kvalitetnog proizvoda nastao je SECOSEC – sustav zaštite kodiranom sigurnosnom plombom sa zaštitnom kapom - hrvatski proizvod u cijelosti stvoren od komponenti hrvatskih proizvođača koji zadovoljavaju svjetski standard ili kakvoću. Sustavom zaštite SECOSEC - plomba se koristi kao ključni zaštitno-identifikacijsko-informatički element čime se postiže da naručitelj - korisnik kontrolira i upravlja svim fazama poslovnog procesa i apsolutno onemogućuje zloporabu predmeta zaštite.
Time se postižu znatnije uštede, sigurnost, štiti se svoj interes, modernizira se i smanjuju se troškovi poslovanja. SECOSEC je proizvod kojeg čine tri neraskidiva dijela: tijelo, uložak i sigurnosna žica izrađene u jednoj cjelini.To je sigurnosni element zaštite kojeg je nemoguće otvoriti bez razaranja ili vidljivog oštećenja, koji ima tehnološke ugrađene zaštite koje onemogućuju falsificiranje izvornog proizvoda.

Kod razvoja dizajna proizvoda istraživani su i uzeti u obzir razni zahtjevi tijekom života plombe, te je primjenom suvremenih vrhunskih tehnologija tehnički je razvijen proizvod s višestruko umnoženim funkcijama plombe. Tako razvijen proizvod potvrđuje visoku originalnost rješenja Zlatnom medaljom na VI Hrvatskom salonu inovacija INOVA 97 u Zagrebu, Zlatnom medaljom na Međunarodnoj izložbi inovacija IENA 97 u Nürnbergu, te Zlatnom medaljom na Svjetskoj izložbi u Genevi 1998. god.
Državni zavod za intelektualno vlasništvo provodi postupak patentne zaštite SECOSECa u Republici Hrvatskoj, a putem PCT-a u državama na međunarodnom nivou.


Ivan Jelavić (1936.-2001.)
utemeljitelj tvrte SHACKO

Radni odnos: Započinje raditi u brodogradilištu Split, zatim u firmi ''Termofriz'' kao voditelj poslova od ugovaranja, projektiranja do izvođenja radova. Zatim prihvaća mjesto šefa predstavništva IMP Ljubljana za Dalmaciju, BiH i Crnu Goru. Nakon nekog vremena utemeljuje privatnu tvrtku ''Jelaplast''. Proširenjem tvrtke nastaje ''Jelcom''. Za potrebe tvrtke osniva i pogon alatnice s nazivom ''Alatplast''. Surađuje sa mnogim tvrtkama, značajnije sa SOUR Jugoplastika (termoplastika - auto dijelovi). Jelaplast i Alatplast spajaju se u jednu tvrtku sa nazivom Shacko d.o.o.

Izumitelj je: Posudice za uzgoj šumskih i povrtlarskih sadnica koja je proglašena najboljim izumom u Dalmaciji 1994. godine te sigurnosne kodirane plombe pod nazivom ''SECOSEC''.
Rješenje i kvaliteta ovog proizvoda, kao i specifičnosti inovacije - izuma nagrađene su:

  • Zlatnom medaljom na hrvatskom salonu inovacija 1997. godine u Zagrebu.
  • Zlatnom medaljom na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 1997.g. u Nürnbergu.
  • Zlatnom medaljom na svjetskoj izložbi inovacija 1998. u Ženevi.

Izumitelj Ivo Jelavić proglašen je najuspješnijim inovatorom 1997. godine u Dalmaciji od strane Diatusa i nositelj je posebnog priznanja za najboljeg inovatora i poduzetnika u Hrvatskoj na salonu inovacija INOVA 98 u Zagrebu.


 

.:: na početak | SeCoSec | Patenti | Sustav kvalitete | Nagrade | Shacko | Kupci | Kontakt ::.